Ромският лидер от ДПС Александър Методиев, познат като бат` Сали, се

...
Ромският лидер от ДПС Александър Методиев, познат като бат` Сали, се
Коментари Харесай

Култовият Бат' Сали се отказа от парламента като Борисов и Ник Събев

Ромският водач от ДПС Александър Методиев, прочут като бат` Сали, се отхвърля от депутатската банка. Самоковецът е подал заявление за желанието си пред ЦИК. Той беше трети в листата на придвижването за София-област, само че за следващ път събра преференции, които го изтикаха напред.

Култовият политик е изтъкнал персонални аргументи за решението си, като след гибелта на жена си трябвало да отделя повече грижи за децата и внуците си.

На предишни избори бат` Сали даже е успявал да измести лидер на Движение за права и свободи. Освен това бе народен представител в 42-ото и 43-ото Народно събрание. Сега има 759 преференции, които му разрешават още веднъж да размести листата.

На вота от 2 октомври обаче не Методиев е отличникът по преференции в Движение за права и свободи за региона - изпревари го Николай Аргиров, чийто татко е водач на " Евророма " и общински консултант в Ихтиман. Аргиров събра 1213 преференции, който изместиха даже лидера, досегашния народен представител Цветан Енчев. Неговото заявление за отвод завърта рулетката до бат` Сали, а след него - до четвъртата в листата Кристина Александрова, която има 527 преференции и също дърпа напред. И тя обаче се е отказала да става народен представител. В листата на Движение за права и свободи за София-област има и трети отвод от Народно събрание на единадесетият в Движение за права и свободи Васил Николов. 

Движение за права и свободи в региона има един мандат, в случай че лидерът Цветан Енчев избере да влезе от Враца, където също е определен, депутатското място ще отиде при някогашния министър на финансите по времето на Орешарски Петър Чобанов.
ТЕМА преди 4 часа 2777 преди 8 часа 622 преди 9 часа 1804

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР